2013. március 26., kedd

Gyerekrajz emlékbe

Ha valaki még nem hallott a Te rajzolsz, én varrok kezdeményezésről feltétlen kukkantson be az oldalukra. Csodálatos, kreatív alkotók keltik "textil-életre" gyerekek rajzait, nem kis örömére a gyerekeknek és a szülőknek :) Bővebben olvashattok az alkotókról, megtekinthetitek munkáikat és megtaláljátok az elérhetőségeket, programjaikat a honlapon és a blogon.
 
Most kivételesen nem textilben öltött formát egy gyerekrajz hanem ékszerként marad meg örök emléknek. Szerényi Kata készítette ezt a nyakláncot és egy kis útmutatót is kapunk, hogy ha valakinek kedve lenne hasonlót készíteni könnyen boldoguljon. A kellékeket beszerezhetitek a webshop-ban az ékszer alapok kategóriában.
 
 
"Sajnos nem tudok szép éles fotókat készíteni a telefonommal, de remélem így is látszik valamennyire. Előre bocsátom, nem vagyok szakértő ékszerkészítő, így ha valamit pontatlanul írok, elnézéseteket kérem.
Gyermekrajzos nyaklánc készítése:
1.    Nyomtassuk ki a rajzot vastag papírra (200gr), az üveglencse méretének megfelelően. Érdemes olyan rajzot választani, aminek világos színű a háttere.
2.    Tegyük az üveglencsét a rajzra és rajzoljuk körbe ceruzával, majd vágjuk ki a jelölés belső felénél.
3.     Törölgessük meg a lencsét egy papírtörlővel, hogy ne legyen ujjlenyomatos sehol.
4.     Az üveglencse egyenes felére nyomjunk az üvegragasztóból és a fejével úgy kenjük el a ragasztót, hogy nem maradjon benne buborék, ezután helyezzük a kivágott rajzra és nyomjuk rá 30 mp-ig, ha mellette kifolyik a ragasztó, vagy kicsit nagyobb a papír nem baj. Érdemes a rajzot egy félbehajtott papírtörlőre rátenni a ragasztás előtt. A ragasztó vízoldható, így egy nedves papírtörlővel töröljük le a széleken. Ha kilóg a papír, vágjuk le.
5.     A lencse foglalat-alapjára nyomjunk pillanatragasztót, és ragasszuk bele a már elkészített képes üveglencsét. Kész is a medál J.
6.     A láncot csípőfogóval vágjuk a kívánt méretre, szerelünk a végeire egy -egy szerelőkarikát, és egy kapcsot. A medált is szerelőkarikával tegyük fel a nyaklánc közepére, díszíthetjük charmokkal, szalaggal. Ha hosszú nyakláncot készítünk a kapocs elhagyható, vagy akár fűzhetjük bőrre is a medált.
7.     Innentől kezdve rajtatok a sor, várjuk az elkészült művekről a fotókat.
Szuper alkotást kíván a TRÉV csapata, írjatok, ha valami nem érthető J!"
 
Linkek még egyszer:
Facebook-os oldaluk
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...