2011. október 9., vasárnap

Kreatív Játék - Eredmény hirdetés

Vajon hányszor fordul elő másokkal is az ami velem szokott, hogy egy ránézésre egyszerűnek tűnő project készítése közben jövök rá, hogy „Húúh, ez nem is olyan könnyű!”.

Biztos vagyok benne, hogy ez a díszítős játék is kihívás volt minden játékosnak. Nem egyszerű az anyagválasztás, a stílus meghatározása, hogy mennyi díszítést, csicsát bír el a doboz és messze a legnehezebb feladat a megfelelő technika kigondolása, hogy hogyan „tüntessük el” az anyag bőséget a domború, homorú részeknél. Mindjárt láthatunk több féle megoldást és kinek mi tetszik, mindenki leteheti a voksát a hajtott, a ráncolt, a szűkítős, a ráfeszítős verziónál, a letisztult, az egyszerű, a hímzett, a variálható vagy a romantikus stílusnál.
Először mutatom a dobozkákat, aztán az értékelést. Betű jeleket azért kaptak a dobozok, mert a lányok név nélkül kapták a képeket, úgy zsűriztek. Összevissza osztottam a betű jeleket, tehát a most következő sorrend nem az értékelés, nem a beérkezés sorrendje.

A - Németh Zsuzsa - http://zsuzsamama.blogspot.com/


C - Marczis Petra

D - Biró Virág - http://www.virgartfoto.com/

E - Hosszú-Bardócz Éva - http://bardoczeva.blogspot.com/


G - Makai Zsuzsanna


J - Sándor Ivett

K - Tóth Eszter


Az volt a kérésem a zsűriző lányokhoz, hogy válasszák ki a nekik legjobban tetsző három dobozkát és azokat véleményezzék. Lássuk, halljuk :)
Büki Zsófi Cukorkalap
„Nekem első helyen az E táska végzett (kívül Tilda, "love" felirat és mini rózsák, belül filc borítás, kis zsebbel, lánccal). Véleményem szerint ez a legszebben kidolgozott munka, egész egyszerűen tökéletes. Finom, visszafogott a megjelenése, tökéletes összhangban van a belső és a külső, pontosan annyi pikáns kiegészítőt tartalmaz, ami kell rá, de még nem túlzás. Elegáns, egyedi, nagyon jó ízlésről, és már egy kiforrott stílusról árulkodik. És nem utolsó sorban, finom színeinek köszönhetően sokoldalúan kihasználható. Tiszta szívből gratulálok hozzá!
A második helyezettem a D táska, a Nyári rét. Egyértelműen ezt gondolom ötletben a legeredetibbnek, nagyon tetszik benne a merész megközelítés, a szép kivitelezés, és a vidám, szívet melengető végeredmény. Külön kiemelném, hogy nagyon szépen vannak a színei összeválogatva, mind a zöld alapszín, mind a virágok színe nagyon szerencsés választás, mert tökéletesen visszaadja a nyár hangulatát, de egyáltalán nem harsány. Gratulálok!

Harmadik helyre az én sorrendemben a B táska kerül, kívül barna-fehér pepita és barna borítás, szatén szalaggal, gombbal, csipkével. Ennek a táskának is nagyon szépnek tartom a kivitelezését, és ami megfogott benne az éppen az egyszerűsége. Bár a készítője szomorkodott, hogy elmaradt róla a bagoly (
Andrea eredeti terve az volt, hogy egy baglyos keresztszemes díszíti majd a külső részét), nekem ez így, ahogy van  éppen elegendő. Szerintem nagyon elegáns, igazi alkalmi táska, színválasztása révén kifejezetten divatos, jól kombinálható, és jó ötletnek tartom, hogy nem került rá semmilyen lánc, zsinór vagy pánt, mert kézbe rejtve igazi kis ékszerdoboz. Gratulálok hozzá!
Szeretném még kiemelni a G táskát (sötétkék kord-piros kombináció). Bár az első három helyezettbe a többiek mellett nem fért be, az én értékelésem szerint ez lehetne a különdíjas. Az örök piros-sötétkék színpárosítás ennél a táskánál is nagyon jól működött, és ehhez a bélés különösen is jó választás volt.
Köszönöm a megtisztelő szerepet ebben a klassz kis játékban, és gratulálok mindenkinek, aki belevágott ebbe, a most már láthatjuk, hogy nem is olyan egyszerű feladatba!”
Lehőcz Dorka, azaz Lidércke Öltögető
„Elsőként az F és az E jelű pályázat fogott meg, holtversenyben első helyre jelölném őket. Hibátlan mindkettő. :)
Az F esetében nagyon teszik a hímzés, kedves a minta, remek a tutorial (lásd ITT), és látszik, hogy igényes az elkészítés. Bélés helyett festéket használt a pályázó, de ez nálam semmit sem vont le a dobozka értékéből. :)
Az E jelű pályamű rendkívül aprólékos, szép kidolgozású. (Természetesen, felismertem a munkáról a készítőt. :D) Finom színek, Tilda anyag, kézi hímzés, csavart virágok, és ráadásként zsebes bélés - remek. :)
Hosszas gondolkodás után a D jelű pályaművet jelölném a harmadik helyre. Kívül is, belül is remekül megoldotta a borítást a pályázó. Sehol egy hullám, kilógó csücsök. Profi. :)

Gratulálok minden résztvevőnek! Remélem, örömüket lelték a munkában, és szeretettel nézegetik az elkészült alkotásokat! :) Szilvinek pedig köszönöm a felkérést. :)”
Patonai Fábián Renáta patonaifabian....álmaim textilbe öltve
„Nekem a legszebb és talán legjobban kidolgozott az E szép illesztések, belül is szépen feszül az anyag (kár hogy nincs több kép róla) A minta harmonikus.
A második dobozka, ami a szívemhez közel áll, az a madaras hímzett. Az F. Szép hímzés, kívül nagyon jó illesztéssel a borítás, s tetszik, hogy kreatív belsővel látta el. Vagyis, hogy festette.

Harmadiknak a B és a D között vacillálok. B, tetszik a kidolgozása, de nem látom belülről és ez idegesít, mert nem tudom milyen a belseje. A D annyira tavaszi és kis egyszerű. Talán ez fogott meg benne.”

Szívből köszönöm minden játékosnak a munkát, a doboz díszítésbe fektetett energiát, remélem kellemes idő töltés volt. Gratulálok Hosszú-Bardócz Évinek, aki az "egyszerűen tökéletes" dobozkával megnyerte a 2000 forintos FAB utalványt :) 


9 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy részese lehettem a játéknak! Nagyon tetszenek a dobozok, nem tudnék választani! Az elegáns, az egyszerű, a finom színű, a vagány, a romantikus, mind nagyszerűek. Szeretnék sokat kérdezni,hogy javíthassak az enyémen.
    Én ide tettem fel a "tutorialomat" és a részletfotókat:
    http://zsuzsafoltjai.blogspot.com/2011_10_01_archive.html#4134168314629854585

    VálaszTörlés
  2. Gratula minden versenytársamnak! Évié még nekem is jobban tetszik, mint az enyém:)
    Patrícia
    http://www.patriciakezmuvesmozaik.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  3. Jaaaaaj,de örülök neki,olyan aranyosak vagytok! Köszönömköszönömköszönöm!:)
    Egy élmény volt!:)

    VálaszTörlés
  4. Itt is gratulálok, lányok! :)

    VálaszTörlés
  5. egyik szebb, mint a másik! gratulálok:)

    VálaszTörlés
  6. nagyon erős verseny volt, gratulálok Évi :)))

    VálaszTörlés
  7. Kár, hogy nem volt közönségszavazás is, kíváncsi lettem volna a "plebs" véleményére is. Engem például a J és a K varázsolt el! :-)

    VálaszTörlés
  8. невозможно насмотреться! очень красиво, аккуратно, просто прелесть!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...