2014. február 25., kedd

Laval vs. Cragger

A farsang egy hete volt és mondanám, hogy már el is felejtettük, de nem. A jelmezek még mindig elöl vannak, azt hiszem idén nagyon sikerült beletrafálni :) Két hónappal ezelőtt még a Turbo csigáira próbáltam rábeszélni őket ... gondoljátok sikerült?!? Aztán elkezdődött az oviban a Lego Chima őrület és begyűrűzött hozzánk is. Reggel, délben, este ... már a könyökömön jött ki még a csapból is az folyt. Amikor közeledett a jelmez készítés ideje felesleges is volt a kérdés, hogy mik szeretnének lenni a farsangon :) Először két oroszlán jelmezben kellett gondolkoznom, aztán Jana meggondolta magát, bevállalta a gonosz szerepét. Így utólag hálát adok, hogy nem kellett két sörényt elkészítenem ... becsavarodtam volna ;)

Volt nagy agyalás, hogyan is készítsem el a fejdíszeket (Férj kioktatott, hogy az a lényeg :) Végül mindkettő alapjának egy kapucni szabásmintáját másoltam le.

A krokodilfejhez meghosszabbítottam előre és a szemeknél megnagyítottam felfelé. A végén oldalt hátul szűkítőket varrtam így szépen megáll a fejen. Azért egy kis gumi tartja biztosan a helyén.  A fogak és a szemek is filcből vannak és ragasztva kerültek a helyükre.

Marci sörénye először papírból lett volna. Mire 3 sort felvarrtam a kapucni alapra jött a minőség ellenőr és közölte, hogy Laval haja igazából (!) nem ilyen és neki ez nem tetszik. Természetesen kívánsága számomra parancs ;) így lebontottam a papírt és kivágtam az ég tudja hány filc 'haj tincset' különféle méretben és egyesével felvarrogattam az alapra szépen irányba állítva, mintha be lenne fésülve. A végén még ragasztóval a tincseket itt ott összeragasztottam, hogy szépen álljon a sörény. Azt hitten a krokodil fej lesz a nehezebb, de az oroszán sokkal tovább tartott a hülye haja miatt. A kiegészítők már igazán nem okoztak nagy fejtörést és munkát. Textil filccel díszítettem még azt amihez kontrasztos tűzéssel már nem volt kedvem és energiám az utolsó este :)

Szinte minden FAB Textiles filcből készült és nagyon tudom ajánlani ilyen fejdíszek/jelmezek készítéséhez. Állati jó tartása van, nagyon jól tartja a formáját és varrni sem volt nehéz.

Jana & Marci

Az 'igazi' Cragger & Laval :)

Harc közben (Laval kissé passzív :)

Cragger alias Jana

A tettre kész Laval alias Marci

Már az oviban ... a három jó barát :)

8 megjegyzés:

  1. Szilvi! Minden elismerésem a Tiéd! Egy farsangra két jelmez, ráadásul micsoda csodák! :)
    Csendben hálát rebegek, hogy Zsombor Kisvakond kívánt lenni, akinek szerencsére mindössze három szál haja van! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon jól sikerültek. Büszke lehetsz a munkádra.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Szilvi!
    Gratulálok és egyben irigykedem. Szeretném megkérdezni, hogy ha nem titok, az oroszlán fejet leírnád, hogy készült? Az én fiam is idén erre pályázik.... Köszönöm.
    Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szilvi,
      Köszönöm a kedves szavakat :) Húú ... hát ezt nem is olyan egyszerű leírni ... varrtam egy alapot fehér vászon anyagból, egy kapucnis kardigán fej részéről vettem mintát. Utána lángnyelv szerű formákat vágtam ki 3 féle méretben és azokat varrtam fel a tarkó résztől indulva felfelé és oldalra (Először felvarrtam, majd visszatűztem minden egyes kis piros sörény részt. Csak így volt rendesen tartása, a tűzéssel tudtam irányítani, hogy merre álljon). A végén készítettem el a v.barna részt ami az arc körül van. Ezzel takartam el a legszélén lévő piros sörények varrásvonalát.
      Mennyire érthető? :)

      Törlés
  4. Szuper! Csak ámulok :D És milyen anyagból vannak a pirosak? Vagy merevítve vannak papírral?

    VálaszTörlés
  5. Kedves Szilvi!

    Esetleg megrendelni Nálad ilyen jelmezt lehetne? Éva

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...