2012. október 7., vasárnap

Azt hittem ...

... az előző blog bejegyzésnél, hogy megvan a tökéletes papír alap + üveg lencse fém medálba ragasztásának tökéletes megoldása, de sikerült csiszolni kicsit a technikán :)

A munka menet tehát a következő:

Az asztalt leterítem viaszos vászonnal vagy valami alátéttel amit nem sajnálok. A szépen kivágott papír alapot (a lencsének megfelelő méret) mintával felfelé helyezem. Egy kis Diamond Glaze ragasztót teszek a papír közepére. Ki kell kísérletezni, hogy mi az a mennyiség ami nem sok, de nem is kevés :) Az üveg lencsét sima oldalával lefelé ráhelyezem a papírra és körkörösen mozgatva minden levegő buborékot kikergetek alóla. 10 másodpercig nem mozdulok, nyomom a lencsét a papírra. Ami ragasztó esetleg kifolyik azt a 10 másodperc letelte után óvatosan le lehet törölni. Ha mégis maszatos maradna az üveg, simán le lehet kapargatni a ragasztót ha megszáradt.

Egy kis Gütermann HT2 Creativ ragasztót nyomok a fém medál közepére és belehelyezem középre a papír&üveg lencse kombót. Hagyom pihenni, száradni egy órát.
  


Ezt a képet csak ezért mutatom, mert annyira tetszik a kalitka árnyéka a falon :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon köszi, hogy ilyen részletesen leírtad. Csak azt szeretném kérdezni, hogy a mintát milyen lapra érdemes nyomtatni? Vastagabb fotópapírra? Nekem sokszor elmosódott a ragasztótól a minta, nyomtatótól is függhet esetleg?

    VálaszTörlés
  2. Szia Lora,mindenképpen lézeres nzomtatóval nyomtasd a képet másképp elmosodik.A papir vastagsága az nem számit,jó a normális 8og os A4 es lap.Kitten Bijoux ékszerei;).Jó alkotást

    VálaszTörlés
  3. Elnézést Lora, hogy nem értem ide ... köszönöm Kytten Bijoux! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a válaszokat kipróbálom, mert nagyon tetszenek ezek az ékszerek.
    Még a textilen gondolkoztam, de gondolom az meg elég drága ahhoz hogy ilyen ékszerekhez használjam...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...